PolicyWatch

USA's finanstilsyn søger nye beføjelser til at regulere kryptomarkeder

Den amerikanske børsmyndighed SEC vil have lov til at føre tilsyn med kryptovalutaer og har derfor bedt Kongressen i USA om at få udvidet sine beføjelser.

Bitcoin er en af de mere udbredte kryptovalutaer. | Foto: Edgar Su/REUTERS / X90125

Gary Gensler, der er formand for den amerikanske børsmyndighed SEC, ønsker at beskytte investorer på markedet for kryptovalutaer, der ifølge ham er fuld af "svindel, humbug og misbrug". Samtidig opfordrer han Kongressen til at tilføje yderligere beføjelser til SEC's agentur. Det skriver Financial Times.

SEC's Gary Gensler talte tirsdag ved det tilbagevendende politiske møde - Aspen Security Forum - hvor amerikanske topledere diskuterer sikkerhedsmæssige spørgsmål.

I sin tale lagde Gary Gensler stor vægt på, at kryptovalutaer bør blive betragtet som stærkt spekulative formuebeholdninger, hvilket medfører et krav til tilsynsmyndighederne om at beskytte investorerne, skriver avisen.

"Som det ser ud nu, er der ikke nok investorbeskyttelse i kryptomarkedet, der ærlig talt ligner det vilde vesten. Der er en masse spin om, hvordan kryptoaktiver fungere. I mange tilfælde kan investorer ikke få klare og komplette oplysninger. Hvis vi ikke løser disse problemstillinger, frygter jeg, at mange investorer vil blive ramt," lød det fra Gary Gensler.

Ifølge avisen lovede formanden, at SEC vil handle under sin eksisterende myndighed for at regulere kryptoaktiver, men samtidig opfordrede han Kongressen til at give SEC større handlerum.

Tyskland vil lade fonde investere i kryptovalutaer

EU-Kommissionen foreslår et paneuropæisk hvidvasktilsyn 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier