PolicyWatch

Medie: Skat anlægger milliardkrav mod amerikansk advokat i udbyttesag

Amerikansk advokat, der blev sagsøgt tilbage i 2019 for at have hjulpet rigmænd med at trække 1,7 mia. kr. ud af den danske statskasse, har fået anlagt et endnu større krav mod sig af Skattestyrelsen. Det skriver Børsen.

Skattestyrelsen har indledt en større offensiv mod endnu en af de påståede bagmænd, der også er advokat i et stort, internationalt advokatfirma, skriver Børsen. | Foto: PR/Skattestyrelsen

Skattestyrelsen har i år anlagt endnu en erstatningssag mod den amerikanske advokat Michael Ben-Jacob med et krav om yderligere 1,5 mia. kr., skriver Børsen.

Advokaten blev sagsøgt tilbage i 2019 for at have hjulpet en gruppe rigmænd fra New York med at trække 1,7 mia. kr. ud af den danske statskasse via 39 enkeltmandspensionsselskaber.

Men nu er en række nye dokumenter dukket op, der ifølge myndighederne lægger yderligere pres på advokaten. 

Michael Ben-Jacob, der er partner i firmaet Arnold & Porter Kaye Scholer, skulle have rådgivet tidligere Goldman Sachs-direktør Richard Markowitz, og skatteadvokatten John van Merkensteijn III, der tilbage i 2019 blev afsløret af DR og Børsen som to ukendte bagmænd i udbyttesagen.

De to finansfolk og personer i deres netværk blev sagsøgt for at have trukket 2,8 mia. kr. ud af statskassen sammen med den hovedmistænkte i sagen, Sanjay Shah.

Nu har Skattestyrelsen ifølge Børsen fået indsigt i instruktionsmails og anden korrespondance mellem Ben-Jacob og hans klienter Richard Markowitz og John van Merkensteijn III, hvilket bagmændende tidligere har afvist at udlevere på grund af klientfortrolighed.

Samlet har sagen om svindel med dansk udbytteskat kostet statskassen 12,7 mia. kr.

Dommer vil fængsle briter i sag om bedrageri for en milliard

Bech-Bruun lider nederlag i udbyttesag

Skattestyrelsen skal betale 400 millioner i aconto til sagsomkostninger efter nederlag 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier