PolicyWatch

Farma-branchen: Der er snart vacciner nok til hele verden

Inden udgangen af året ventes den globale vaccineproduktion at nå 12 milliarder doser, oplyser branchen.

Thomas Cueni, der er generalsekretær i brancheorganisationen IFPMA, fortæller, at der for tiden bliver produceret omkring 1,5 millarder vaccinedoser om måneden. | Foto: IFPMA / PR

Ved slutningen af året vil der blive produceret nok vaccinedoser mod covid-19 til at dække hele verdens befolkning. Det oplyser den internationale sammenslutning af farmaceutiske producenter og foreninger, IFPMA.

IFPMA er en brancheorganisation, der repræsenterer farmaceutiske virksomheder over hele verden.

I øjeblikket er der stor forskel på vaccinationsraten mellem rige og fattige lande. I rige lande har op mod 70 procent af den voksne befolkning modtaget to vaccinedoser. I Afrika er det kun seks procent.

Ifølge det videnskabelige dataanalysefirma Airfinity bliver der for tiden produceret omkring 1,5 milliarder doser om måneden.

Men nu begynder det at se lysere ud. Det fortalte Thomas Cueni, der er generalsekretær i IFPMA, på en pressekonference i Genève tirsdag.

Tærsklen på 7,5 milliarder vaccinedoser vil blive nået i september, og inden udgangen af 2021 forventes den globale produktion af vaccinedoser at nå 12 milliarder, oplyser han.

Det betyder, at selv om de rige lande ønsker at vaccinere alle over 12 år, vil der stadig være mindst 1,2 milliarder doser til rådighed til omfordeling til fattige lande, oplyser Airfinity.

"Det betyder også, at regeringer, der stadig tilbageholder doser i tilfælde af mangel, ikke længere behøver at gøre det," siger Thomas Cueni.

Ifølge IFPMA vil produktionen af vaccinedoser nå 24 milliarder i midten af 2022 - et tal, der med længder overgår den globale efterspørgsel.

Albert Bourla, der er chef for den amerikanske lægemiddelgigant Pfizer, som i samarbejde med tyske Biontech producerer en af covid-19-vaccinerne, vurderer, at der ikke er problemer i forhold til omkostningerne ved vaccinen.

Det skyldes, at Pfizer prissætter doserne i forhold til økonomien i det pågældende land, hvor vaccinen bliver solgt,2 forklarer Albert Bourla.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier