PolicyWatch

Mangel på ladestationer bremser Bidens plan for elbiler

Der er omtrent 110.000 ladere i USA lige nu, men energi- og bileksperter vurderer, at der i hvert fald skal være fem til ti gange så mange, for at præsident Bidens mål vil kunne indfries.

Foto: Rick Bowmer/AP/Ritzau Scanpix

Præsident Joe Bidens plan om en grønnere verden inkluderer, at halvdelen af alle solgte biler i 2030 kører på el. Men det, der står i vejen, er grundlæggende: der skal være ladestationer nok. Det skriver The New York Times.

"Elbil-ladeinfrastruktur er den største barriere for indførelsen af elbiler. Alle, man taler med, er i tvivl om, hvorvidt de skal købe en elbil, og deres største bekymring er rækkevidde," siger Asad Hussain, som er senioranalytiker i forskningsfirmaet PitchFork, til The New York Times.

Ifølge avisen er der omtrent 110.000 ladestationer i USA lige nu. Energi- og bileksperter vurderer, at der skal være i hvert fald fem til ti gange så mange, for at præsident Bidens mål vil kunne indfries.

Til sammenligning var der ifølge The New York Times omtrent 200.000 ladestationer i Europa og 800.000 i Kina i 2020.

Joe Bidens infrastrukturreform på 1000 mia. dollar er ifølge avisen endnu ikke specifik omkring distributionen af finansielle midler til elbilindustrien, herunder ladestationer.

USA's forbrug af fossile brændsler er det laveste i 30 år, men nu beklager Biden sig over benzinprisen

Biden vil halvere antallet af nysolgte CO2-udledende biler fra 2030 

Infrastrukturpakke igen underdrejet i Senatet i USA 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier