PolicyWatch

Modernas topchef: Corona er overstået om et år

Om et år er der nok vacciner til, at alle i hele verden kan blive vaccineret mod corona, og vi vil ende i en situation, der ligner influenza, vurderer topchefen for den amerikanske vaccineproducent Moderna.

Modernas topchef, Stéphane Bancel, vurderer, at der er vacciner nok til alle i midten af næste år. | Foto: Andrew Harnik/AP/Ritzau Scanpix

Den øverste chef i medicinalselskabet Moderna, Stéphane Bancel, tror, at coronapandemien kan være overstået om et år.

Han henviser til, at der på det tidspunkt vil være vacciner nok til alle i verden.

"Hvis man ser på den brede industrielle udvidelse af produktionskapaciteten over det seneste halve år, så bør der være nok doser tilgængelige ved midten af næste år, så alle på denne jord kan blive vaccineret," siger Bancel til den schweiziske avis Neue Zürcher Zeitung.

"Boostere - et tredje stik - bør også være mulige i det omfang, det kræves," føjer han til.

Han mener også, at vaccinationer snart vil være tilgængelige for børn.

"De, som ikke bliver vaccinerede, vil immunisere sig selv, fordi Delta-varianten er så smitsom. På den måde vil vi ende med at være i en situation, der ligner influenzaen. Du kan enten blive vaccineret og få en god vinter. Eller også gør du det ikke og risikerer at blive syg og muligvis ende på hospitalet."

På spørgsmålet, om det betyder, at alt vender tilbage til det normale i anden halvdel af 2022, svarer han: "I dag om et år, antager jeg".

Modernas vaccine mod covid-19 er den ene af de to, der indgår i det danske vaccineprogram. Den anden er vaccinen fra Pfizer/BioNTech.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier