PolicyWatch

Boris Johnson indkalder hæren efter briternes panikkøb af brændstof

Manglen på chauffører har nu så stor indflydelse på Storbritanniens forsyning af brændstoffer, at premierminister Boris Johnson nu vil indsætte landets soldater for at dæmme op for hamstringen af benzin.

Premierminister Boris Johnson må trække hæren ind for at få leveret brændstoffer til tankstationer rundt om i landet. | Foto: David Rose/AFP / POOL

Premierminister Boris Johnson forbereder sig på at indsætte hundreder af soldater til at tackle Storbritanniens brændstofkrise. Mindst halvdelen af tankstationer uden for motorvejsnettet er løbet tør for brændstof, fordi der efter Brexit ikke er chauffører nok til at køre rundt med tankbilerne.

Det skriver Financial Times.

Lange køer til tankstationer har i weekenden kunnet ses over hele landet. En embedsmand oplyser, at benzinsalget grundet panikindkøbene fredag steg 180 pct. i forhold til normalniveauet.

Mandag mødes premierministeren med seniorministre og embedsmænd for at planlægge beredskabsplanen 'Operation Escalin'. Ifølge avisen vil de lade hæren køre tankvogne rundt i England.

Søndag aften offentliggjorde den britiske regering, at den midlertidigt fritager aktører i energiindustrien fra konkurrenceloven fra 1998. Dermed kan virksomhederne dele oplysninger og altså prioritere leverancer til de områder med størst behov.

"Det kortsigtede problem er panikindkøb, mens grundårsagen er regeringens fodslæberi over for problemet med antallet af vognmænd," fortæller formanden for Petrol Retailers Association, Brian Madderson, til Financial Times.

Oven på virksomhedernes pres meddelte regeringen lørdag, at den vil udstede midlertidige visa til 5000 udenlandske lastbilchauffører for at få tacklet chaufførmanglen på markedet.

Ifølge Financial Times' kilder er der masser af brændstof på raffinaderier og terminaler. Problemet ligger i forsyningskæderne.

Knap hver tredje BP-tank er løbet tør i Storbritannien

Britisk krise: Overvejer at sætte hæren ind til varetransport 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier