PolicyWatch

Biden vil fortsat presse Kina på handelen

USA vil fortsat lægge pres på Kina, når det kommer til handel, lyder det fra landets handelsrepræsentant.

USA's handelsrepræsentant Katherine Tai. | Foto: Jake May/AP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske regering vil fortsat presse Kina på handelsfronten for at tvinge landet til at ophøre med det, USA anser for unfair konkurrence, ligesom USA vil kræve, at Kina opfylder den handelsaftale, landet indgik i 2020 med forhenværende præsident Donald Trump.

"Over alt andet skal vi forsvare, hele vejen, vores økonomiske interesser," sagde Katherine Tai, USA's handelsrepærsentant, i en tale mandag, ifølge Reuters.

"Det medfører at tage alle de nødvendige skridt for at fosvare os mod bølgerne af skade, som årevis af unfair konkurrence har påført."

I Washington er regeringen derfor parat til at benytte alle værktøjer, og udvikle nye, herunder via samarbejder med andre lande, for at ændre handelsdynamikken mellem de to lande.

Amerikanerne har i årevis beskyldt Kina for ulovligt at yde statsstøtte til egne virksomheder, lukke sit eget marked for amerikansk eksport og tilmed at tilrane sig industrihemmeligheder fra amerikanske virksomheder.

Fredag fortalte CNBC, at handelsrepræsentantens kontor i arbejdet med en opdatering af Kina-strategien, har konkluderet, at Kina ikke lever op til handelsaftalen, som blev indgået med Donald Trump, herunder store køb af amerikanske landbrugsvarer for yderligere 200 mia. dollar i 2020 og 2021. Ifølge The Wall Street Journal ser Kina ud til at slutte 2021 omkring 30 pct. under det løfte.

Som modydelse i sidste års handelsaftale lovede USA at fjerne tariffer på en del kinesiske varer, mens der fortsat er told på varer for mange hundrede milliarder dollar. Den amerikanske administration ventes dog at genoptage en praksis, som under præsident Joe Biden ellers har fået lov at løbe ud, om at tillade tarif-undtagelser for amerikanske selskaber, som kan demonstrere, at de ikke har et reelt alternativ til import fra Kina.

Katherine Tai forventer snart at have et virtuelt møde med sin kinesiske modpart, vicepremierminister Liu He.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier