PolicyWatch

Forsker: Tech er ikke fredet mere

Stigende politiske pres får dansk professor på Stanford-universitet i USA til at spå om "bølge" af tech-regulering de kommende år, herunder muligheden for at opsplitte kæmperne.

Foto: Reuters File Photo/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske politikere er klar til at skifte fløjshandsker ud med arbejdshandsker og lovigve om reguerlering af techkoncerner på flere parametre. Det vurderer Søren Juul Jørgensen, digital rådgiver og forsker ved Stanford University, over for Børsen.

"Tech er ikke fredet mere. Vi vil det kommende år se en global bølge komme rullende med tech-regulering, hvor lovgivere i stigende grad samarbejder internationalt for at bringe orden og balance på markederne," siger Søren Juul Jørgensen til Børsen.

Han forventer bl.a., at vi vil se eksempler på, at store techkoncerner vil blive splittet op eller blive pålagt at åbne deres platforme som led i en regulering.

Facebook har den seneste tid været i fornyet politisk modvind efter whistlebloweren Frances Haugens afsløringer af Facebooks viden om platformenes negative effekter.

Kulturministeriet udpeger chef for nyt techgigant-kontor

Facebook-whistleblower skal klæde EU-lovgivere på i tech-regulering 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier