PolicyWatch

Tysklands største parti gør klar til valg af ny lederduo

De tyske socialdemokrater (SPD) ventes i december at lave en udskiftning i partiets nuværende lederduo.

Lars Klingbeil er ved at blive kørt i stilling som den ene af SPD's to ledere. | Foto: John Macdougall/AFP/Ritzau Scanpix

De tyske socialdemokrater, der i øjeblikket arbejder på at danne regering i Tyskland, har mandag afsløret sin ventede kommende lederduo.

Det skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

SPD-partiet ledes i dag i fællesskab af 60-årige Saskia Esken og 69-årige Norbert Walter-Borjans. Men når der ved en partikongres i december skal udpeges nyt lederskab, har Walter-Borjans på forhånd meddelt sin afgang.

Derfor stiller Esken i stedet op med partiets generalsekretær, den 43-årige Lars Klingbeil. Duoen ventes at blive godkendt af partibestyrelsen og vil formentlig ikke indføre store ændringer i partiets politik.

SPD blev med 25,7 procent af stemmerne størst ved valget til den tyske Forbundsdag i slutningen af september.

Partiet er i øjeblikket i gang med at forsøge at danne regering sammen med miljøpartiet De Grønne og det liberale FDP.

Det er SPD's nuværende vicekansler og finansminister, Olaf Scholz, der står til at overtage kanslerposten for den afgående Angela Merkel.

Regeringsforhandlingerne går efter sigende dog ikke helt problemfrit. Blandt andet giver klimapolitikken anledning til uenighed mellem SPD og De Grønne, der netop har klima højt på dagsordenen.

En regering med SPD, De Grønne og FDP vil markere et stort retningsskift i tysk politik efter 16 år med kristendemokratiske Merkel på kanslerposten.

SPD vælger sin nye lederduo på en partikongres den 10. til 12. december.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier