PolicyWatch

Mangel på arbejdskraft kan bremse den grønne transformation af bilindustrien

Potentialet for at skabe vækst og arbejdspladser i den danske og europæiske bilindustri er stort. Men der er mange udfordringer på vejen. Først og fremmest er der slet ikke arbejdskraft nok til at løfte den grønne transformation.

Elbilerne vinder frem, men hastigheden kan sinkes af bilindustriens mangel på folk med de rigtige kompetencer. | Foto: PR / Eon

Elbiler og den mindre grønne fætter plug-in hybridbiler er udnævnt til at være fremtidens køretøjer. Det gør bilindustriens mange industriarbejdspladser til fortid.

Men nutiden er måske endnu mere interessant. Den er nemlig præget af en voldsom efterspørgsel på mennesker med kompetencer inden for blandt andet powerelektronik, som handler om at omforme jævnstrøm eller strøm fra batterier til vekselstrøm og hastighedsregulere motorer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

EU: Bankers negative renter er umiddelbart efter bogen

EU-Kommissionen vurderer umiddelbart, at det ikke er i strid med reglerne, at danske banker opkræver negative renter på basale betalingskonti. I sidste ende er skal domstolene afklare, om negative renter er efter reglerne. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier