USA øger handelspresset ved at afskære Ruslands største bank

Ruslands største bank afskæres fra det amerikanske finansielle system. Gazprombank, hovedkanal for udenlandske betalinger for olie og gas, slipper.
Ruslands største bank, Sberbank, bliver ramt af sanktioner.
Ruslands største bank, Sberbank, bliver ramt af sanktioner.
af MarketWire

USA’s tiltag mod den statsejede russiske bank, Sberbank, og fire andre banker vil ramme Ruslands mulighed for at drive forretning i udlandet og øger dermed presset på russisk handel. Det skriver Financial Times.

Sanktionerne fra USA blev pålagt torsdag og skal ses i lyset af Ruslands invasion af Ukraine.

Foranstaltningerne ventes at lægge et pres på Ruslands økonomi, da det afskærer flere af de store finansielle institutioner, heriblandt landets største bank, Sberbank, fra det amerikanske finanssystem.

”De sanktioner, vi har pålagt Rusland, overstiger alt, hvad der nogensinde er blevet gjort. Sanktionerne, vi har indført, har fået to tredjedele af verden til at slutte sig til os. Det er dybe sanktioner,” lød det fra USA’s præsident, Joe Biden, i et interview torsdag ifølge Financial Times.

Samtidig har USA holdt sig fra at påføre hårde sanktioner over for Ruslands tredjestørste bank, Gazprombank, der er hovedkanalen for udenlandske betalinger for olie og gas, eftersom det kunne have betydelige konsekvenser for Europas forsyninger.

Hvorvidt USA vil indføre sanktioner over for flere af Ruslands finansielle institutioner er endnu uvist. Ifølge avisen er der stadig uenighed blandt verdens ledere om, hvorvidt landet skal afskærmes fra det globale Swift-system.

Efter torsdagens tiltag faldt Sberbanks aktiekurs mere end 50 pct., skriver Financial Times.

USA indfører nye sanktioner mod Rusland

Russisk software underlagt sanktioner

EU-sanktioner: 70 procent af Ruslands banksektor rammes

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også