DI glæder sig over Biden-udmelding: Understreger vigtighed af grøn omstilling

Det er gode nyheder, at Joe Bidens udmelding om uafhængighed af russisk olie ikke kompromitterer de grønne ambitioner, lyder det fra DI-chef.
Præsident Joe Biden synes ikke at gå på kompromis med målet om grøn omstilling. | Foto: WIN MCNAMEE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Præsident Joe Biden synes ikke at gå på kompromis med målet om grøn omstilling. | Foto: WIN MCNAMEE/AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Præsident Joe Bidens udmelding om, at det er fortsat omstillingen til grøn energi, der skal sikre USA energimæssig uafhængighed på langt sigt, skaber glæde hos Dansk Industri. Det betyder nemlig, at en frigørelse fra russisk olie ikke betyder, at der skortes på de grønne ambitioner. Det skriver Børsen.

“Han (Joe Biden, red.) kunne jo godt have sagt, at nu lægger man den grønne omstilling lidt på køl, men der ryster han ikke på hånden. Så der er sat to streger under, hvor vigtig den grønne omstilling er på sigt også i USA,” siger Louis Funder, der er USA-chef hos DI.

Udmeldingen fra præsidenten kommer som følge af energikrisen og Ruslands invasion af Ukraine, der har sendt priserne i vejret for både virksomheder og borgere. Men det lader altså ikke til at påvirke de ambitioner om klimaoptimering, som den amerikanske kongres har.

En lang række danske virksomheder satser også stort på den grønne omstilling både i form at levering af grøn energi og energioptimering inden for andre sektorer.

Storbritannien og USA dropper gas og olie fra Rusland

Forsker: Russisk bank-udelukkelse vil bremse EU-import af olie og gas

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også