Stormagter: Rusland må ikke kunne smyge sig uden om sanktioner

På dagens G7-møde understregede landenes ledere, at man ikke vil holde sig tilbage med sanktioner. Putin og Lukasjenko skal mærke konsekvenserne af en offensiv mod Ukraine, siger de.
Foto: POOL/REUTERS / X80003
Foto: POOL/REUTERS / X80003
AF MARKETWIRE

Rusland skal ikke have lov til at omgå de omfattende sanktioner, der er blevet indført mod landet på grund af krigen i Ukraine.

Det siger lederne fra G7-landene torsdag i en udtalelse.

"Vi vil gerne understrege vores beslutsomhed i forhold til at påføre Rusland omfattende konsekvenser. Herunder helt og aldeles at implementere de økonomiske og finansielle tiltag, som allerede er indført," lyder det.

Meldingen kommer efter et G7-topmøde i Natos hovedkvarter i Bruxelles.

"Vi beder alle vedkommende ministre om at iværksætte målrettede initiativer, der overvåger implementeringen af sanktionerne, og koordinere modsvar i tilfælde af omgåelse," skriver lederne videre.

G7-landene er verdens førende industrilande. Gruppen består af Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA.

Rusland blev suspenderet fra gruppen i 2014. Det skete som følge af den russiske annektering af Krim-halvøen samme år.

G7 siger torsdag desuden, at heller ikke Ruslands allierede slipper.

"Vi kommer ikke til at holde os tilbage i forhold til at holde præsident Putin, folkene bag og deres tilhængere ansvarlige for denne offensiv. Det indebærer Lukasjenkos regime i Hviderusland," lyder det.

Den hviderussiske præsident, Aleksandr Lukasjenko, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, er allierede i kampen mod Ukraine og Vesten.

Polen: EU bør indføre sanktioner på russisk olie, gas og kul

Prisstigninger risikerer at udfordre økonomien i stor infrastrukturplan 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også