Britisk regering overvejer at fjerne importskat på fødevarer

For at imødekomme de stigende fødevarepriser overvejer den britiske regering at sløjfe skatten på import af varer som ris og appelsiner. Men det vil langt fra være nok, mener NFU, der repræsenterer 55.000 engelske fødevareproducenter.
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

Inflationen i Storbritannien banker afsted med ”raketfart”, og det har fået den engelske regering til at overveje det drastiske valg at sløjfe skatten på import af fødevarer.

Det skriver den engelske avis The Guardian.

Priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikke er steget med 5,9 pct. siden starten af året og frem til midten af marts, viser de seneste tal fra den engelske pendant til Danmarks Statistik, Office for National Statistics (OCS).

Den engelske forening af fødevareproducenter, National Farmers Union (NFU), mener dog, at det langt fra vil være nok til at dæmpe inflationen på fødevareområdet.

”Vi skal sørge for, at alle producenter bliver ved med at producere det, de er gode til, så vi ikke udvander tilgængeligheden og skaber højere inflation,” siger Minette Batters, der som præsident for NFU repræsenterer over 55.000 engelske fødevareproducenter.

”Det er ikke en holdbar løsning”, mener hun.

Mens inflationen stiger på særligt fødevarer, er folk begyndt at holde på pengene, hvilket går ud over detailhandlen.

Marts-salget i detailhandlen faldt med 1,4 pct. i forhold til februar, mens salget af fødevarer faldt for femte måned i træk. Det viser tal fra ONS.

DI Fødevarer om rationering af madolie: Vil ikke påvirke den almindelige dansker

Fødevareøkonom maner til ro om madoliekrise i Danmark

Minister om overvismands inflationskritik: Helt forbi skiven

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter