PolicyWatch

Biden er på vej med tiltag for at bekæmpe prisstigninger på fødevarer

Voldsomme prisstigninger på fødevarer får USA’s præsident, Joe Biden, til at sætte gang i flere initiativer.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, vil opmuntre landmænd til at producere flere afgrøder. | Foto: NICHOLAS KAMM/AFP / AFP

USA’s præsident, Joe Biden, er på vej med en række tiltag for at bekæmpe de skyhøje prisstigninger på fødevarer, rapporterer Bloomberg News.

Initiativerne er rettet mod at opmuntre landmænd til at opdyrke mere jord, i en tid hvor det globale udbud af en lang række landbrugsvarer er tynget af krigen i Ukraine, og priserne derfor er steget markant.

Ifølge nyhedsbureauet viser onsdagens prisstatistik for april, eksempelvis, at prisen på æg er steget med 22,6 pct. på årsbasis i april, og at prisen på kød ligger 13,9 pct. højere.

For at løfte produktionen planlægger Biden-administrationen blandt andet at give landmænd, der ønsker at tilså deres marker to gange samme år, udvidet adgang til at forsikre deres afgrøder.

Biden-administrationen barsler desuden med landbrugsstøtte til investeringer i teknologi, der kan forbedre brugen af vanding, pesticider og gødning. Og endelig vil Biden fordoble statsstøtten til den indenlandsk gødningproduktion til 500 mio. dollar, skriver Bloomberg,

Biden forbyder russiske skibe adgang til amerikanske havne

Tørken viser tænder: Råvareanalytiker er bekymret for høsten i Europa

Kommentator: Inflationen er et djævelsk problem for regeringen

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier