Europas import af flydende gas stiger 20 procent

Modviljen mod at modtage gas fra Rusland har øget efterspørgslen på flydende gas markant over hele Europa, viser nye data. Eksporten af flydende gas fra et anlæg ved Hammerfest i Norge er genoptaget.
Foto: PR/Höegh LNG
Foto: PR/Höegh LNG

Eksporten af LNG (flydende, nedkølet naturgas) til de europæiske lande er taget til den seneste tid, alt imens den russiske invasion af Ukraine har skabt konsensus på kontinentet om at søge anden gasforsyning end den russiske naturgas. Mens den russiske gas især transporteres til Europa via rørledninger, kan den flydende gas transporteres fra andre steder i verden med skib.

Alene i sidste uge steg den europæiske LNG-import med 20 pct. til 2,69 bcm (mia. kubikmeter gas).

Det skriver mediet Montel på baggrund af data fra Vessels Value.

Montel vurderer endvidere, at importen kan stige til 3,02 bcm i indeværende uge – bl.a. fordi Equinor har bekræftet, at LNG-eksporten fra Hammerfest LNG i Norge er genoptaget, efter at anlægget har været lukket siden september 2020 som følge af en brand.

Equinor har genoptaget produktionen fra Hammerfest LNG

Danmark har mere gas på lager end samme tid sidste år

OPEC+ dropper IEA

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter