PolicyWatch

Europas import af flydende gas stiger 20 procent

Modviljen mod at modtage gas fra Rusland har øget efterspørgslen på flydende gas markant over hele Europa, viser nye data. Eksporten af flydende gas fra et anlæg ved Hammerfest i Norge er genoptaget.

Foto: PR/Höegh LNG

Eksporten af LNG (flydende, nedkølet naturgas) til de europæiske lande er taget til den seneste tid, alt imens den russiske invasion af Ukraine har skabt konsensus på kontinentet om at søge anden gasforsyning end den russiske naturgas. Mens den russiske gas især transporteres til Europa via rørledninger, kan den flydende gas transporteres fra andre steder i verden med skib.

Alene i sidste uge steg den europæiske LNG-import med 20 pct. til 2,69 bcm (mia. kubikmeter gas).

Det skriver mediet Montel på baggrund af data fra Vessels Value.

Montel vurderer endvidere, at importen kan stige til 3,02 bcm i indeværende uge – bl.a. fordi Equinor har bekræftet, at LNG-eksporten fra Hammerfest LNG i Norge er genoptaget, efter at anlægget har været lukket siden september 2020 som følge af en brand.

Equinor har genoptaget produktionen fra Hammerfest LNG

Danmark har mere gas på lager end samme tid sidste år

OPEC+ dropper IEA

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier