PolicyWatch

Den Europæiske Centralbank vil hæve renten i juli

I juli vil Den Europæiske Centralbank (ECB) hæve renten, og det vil blive fulgt af en renteforhøjelse i september.

ECB's centralbankchef Christine Lagarde. Arkivfoto: Yiannis Kourtoglou/Reuters/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil hæve renten med 25 basispoint ved sit næste møde i juli, og det vil blive fulgt af en lignende renteforhøjelse i september. Samtidig vil man med virkning fra 1. juli stoppe med at foretage støtteopkøb af europæiske værdipapirer.

Det meddeler banken efter sit rentemøde torsdag. Det vil betyde, at indskudsrenten vil blive hævet fra minus 0,50 pct. til minus 0,25 pct. i juli og ende på 0,00 pct. efter renteforhøjelsen i september.

”Høj inflation er en kæmpe udfordring for os alle. Styrelsesrådet (i ECB, red.) vil sikre, at inflationen kommer tilbage til målsætningen på to procent på mellemlang sigt,” skriver ECB om beslutningen.

ECB venter en inflation på 6,8 pct. i år i eurozonen, 3,5 pct. i 2023 og 2,1 pct. i 2024.

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier