PolicyWatch

Olaf Scholz giver Rusland skyld for gasturbine-fiasko

Den tyske kansler slår fast, at en gasturbine til Nord Stream 1, er klar til brug og langer ud efter Rusland.

En turbine til Nord Stream 1, som Rusland bruger som forklaring på, hvorfor der er skruet ned for leverancerne, ligger på en fabrik hos Siemens Energy i Mühlheim i Tyskland. Foto: Sascha Schuermann/AFP/Ritzau Scanpix

Den tyske forbundskansler Olaf Scholz mener, at Rusland er skyld i problemer med at sende en turbine til den vigtige Nord Stream 1 rørledning, der er i centrum af den europæiske gaskrise. Det skriver Bloomberg News.

Komponenten, som Gazprom PJSC har givet skylden for reducerede gasleverancer, er klar, lyder det onsdag fra Scholz og den administrerende direktør for turbineproducenten Siemens Energy AG.

”Det vigtige for mig er at gøre det klart, at turbinen er klar til brug når som helst. Der er intet, der forhindrer den i at blive transporteret til Rusland,” siger forbundskansleren.

I takt med at Moskva reducerer strømmene gennem Nord Stream, står Europas største økonomi over for energimangel i den kommende vinter, som kan udløse recession og tvinge den tyske stat til at rationere gas.

Turbine har skabt politisk polemik

Turbinens opholdssted har vakt politisk polemik i de seneste uger, da Rusland hævder, at komponenten er nødvendig for at opretholde gaseksporten til Europa, mens Tyskland har kaldt deres argument bluff.

Den meget omtalte turbine var blevet sendt til vedligeholdelsesarbejde i Canada på Siemens Energy-fabrikken, hvor den blev bygget. Her strandede den midlertidigt grundet sanktionerne mod Rusland, men siden besluttede Canada at tillade transporten til Tyskland, hvor den efterfølgende har siddet fast og ventet på grønt lys fra Moskva.

Den russiske gasgigant Gazprom har gradvist reduceret strømmen af gas gennem rørledningen med henvisning til tekniske problemer og manglende dokumenter til turbinen. Den seneste reduktion efterlader Nord Stream på omkring 20 pct. af kapaciteten.

Gazprom giver tysk selskab skylden for gasproblemer

EU-landene er enige om at reducere gasforbrug

Gazprom reducerer gasleverancer til Europa via Nord Stream 1

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier