PolicyWatch

Tysklands regering vil højst have 19 grader på kontorer

For at spare på strømmen vil den tyske regering have et loft for, hvor meget offentlige bygninger må opvarmes.

Tysklands økonomiminister Robert Habeck foreslår, at offentlige tyske bygninger maksimalt opvarmes til 19 grader til vinter. | Foto: Michele Tantussi/REUTERS / X03942

Offentlige bygninger i Tyskland skal maksimalt varmes op til 19 grader.

Sådan lyder et forslag fredag fra den tyske økonomiminister Robert Habeck. Det sker i et interview med den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

Tiltaget skal være med til at spare på energien i hele Tyskland, men skal ikke inkludere hospitaler og institutioner, præciserer ministeren.

Forslaget kommer i kølvandet på lignende initiativer andre steder. Blandt andet har de lokale myndigheder i den tyske by Hannover indført en række tiltag, der skal reducere energiforbruget. Her må offentlige bygninger kun varmes op fra 1. oktober til 31. marts og maksimalt til 20 grader.

I en anden tysk by, Augsburg i delstaten Bayern, er man stoppet med at lyse bygninger op, når mørket falder på om aftenen.

Tyskland er, ligesom store dele af resten af Europa, ramt af høje temperaturer i disse dage. Tiltaget er derfor ikke højaktuelt.

Spanien skruer ned for aircondition

Det er dog et andet tiltag, som Spaniens regering indførte tidligere i august. Her er der indført regler for brugen af aircondition i alle offentlige bygninger, shoppingcentre, biografer, arbejdspladser, hoteller, togstationer og lufthavne. Om sommeren må de højst skrue temperaturen indenfor ned til 27 grader. Om vinteren må de i Spanien maksimalt varme bygningerne op til 19 grader.

Grænsen på 19 grader, som altså nu kan være på vej til Tyskland, ligger en smule under Arbejdstilsynets anbefalinger i Danmark. Her lyder det, at temperaturen bør holdes på 20-22 grader ved stillesiddende eller stillestående arbejde. Det kræves, at den er under 25 grader.

En lurende europæisk energikrise skyldes blandt andet Ruslands invasion af Ukraine.

Spanien indfører omfattende tiltag for at spare på energien

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier