Google betaler milliarder for at være standard: Ulovligt mener justitsministerie

Justitsministeriet i USA vil have sat en stopper for Googles milliardbetalinger til hardwareproducenter, der gør dem til standardsøgemaskine. Betalingerne er ulovlige, mener justitsministeriet.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Googles milliardbetalinger til blandt andet mobilproducenter som Apple, Samsung og Motorola er en ulovlig metode til at fastholde positionen som førende søgemaskine, mener det amerikanske justitsministerium. Det skriver Berlingske på baggrund nyhedsbureauet Bloomberg.

Derfor er det amerikanske justitsministerium ved at gøre klar til at føre en sag mod Google med henblik på at få sat en stopper for de tårnhøje betalinger.

”Google investerer milliarder (af dollar, red. ) i at være standard, og man ved godt, at folk ikke ændrer det. De køber sig til eksklusivitet på at være standard, fordi standarder har stor betydning,” udtaler Kenneth Dintzer, der er justitsministeriets advokat.

EU vil styrke digitalt diplomati og have plads i Silicon Valley

Advokat skal hjælpe regeringen med at tøjle tech-giganter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Photo: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter