Norge sætter hjemmeværnet ind ved flere olieanlæg

Som led i et forhøjet beredskab skal det norske hjemmeværn assistere politiet ved bevogtningen af flere olie- og gasanlæg på land.
Foto: Equinor
Foto: Equinor

Det norske politi har bedt om assistance fra Heimevernet – det norske hjemmeværn – i forbindelse med beredskabet omkring flere landanlæg til olie og gas.

Det skriver flere norske medier, heriblandt E24 og VG.

Norge har ligesom Danmark øget beredskabet omkring kritisk infrastruktur på baggrund af sidste uges tre gaslækager i Østersøen samt droneobservationer i både dansk og norsk sektor.

Det norske hjemmeværn er en del af landets beredskabs- og indsatsstyrke under forsvaret og består af 40.000 soldater.

Som EnergiWatch tidligere har beskrevet, har det største norske olieselskab, Equinor, øget beredskabsniveauet ved alle sine norske anlæg. Den største aktør i dansk sektor, franske Total Energies, har ligeledes øget beredskabet.

Torsdag i sidste uge oplyste Total Energies til Ekstra Bladet, at medarbejdere havde observeret droneaktivitet i nærheden af Halfdan B i den danske del af Nordsøen.

Total Energies hæver beredskabet i Danmark

Equinor øger beredskabsniveau ved alle anlæg i Norge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter