PolicyWatch

Ikea hiver belgisk parti i retten for anti-indvandringskampagne

Den svenske møbelgigant Ikea kræver, at et belgisk højrefløjsparti stopper med at bruge selskabets navn og farver i en kampagne mod indvandring.

Det belgiske parti Vlaams Belang har fremlagt "IKEA-planen", som er en politisk kampagne mod indvandring. | Foto: IKEA

Den svenske møbelhuskæde Ikea vil ikke sættes i forbindelse med det nationalistiske belgiske parti Vlaams Belang, og derfor har den svenske møbelhuskæde stævnet partiet, skriver Berlingske, der henviser til det svenske medie Svenska Dagbladet.

Det belgiske parti lancerede tidligere på ugen en anti-indvandringskampagne med sloganet ”Immigratie Kan Echt Anders” (oversat: indvandring kan virkelig se anderledes ud). Det slogan blev forkortet til ”Ikea-planen”, hvor partiet også brugte Ikeas gule og blå farver.

Vlaams Belang kæmper for et selvstændigt Flandern, og under Ikea-sloganet fremtoner en svensk viking, der lægger armen om en mand med et flamsk flag. Ifølge det belgiske parti er kampagnen inspireret af den nye svenske regerings indvandringspolitik. Kampagnematerialet består af et ”byggesæt” med 15 Ikea-punkter.

Den svenske møbelkæmpe har bedt partiet om at holde op med at bruge kampagnematerialet og har indgivet en stævning for overtrædelse af varemærkeloven.

”Vi er oprørte over, at retten til vores varemærke og vores forretningsidentitet er blevet krænket. Vi forsøger at være politisk neutrale og ønsker ikke, at vores varemærke anvendes for at antyde, at vi skulle støtte visse hensigter, når vi ikke gør det,” udtaler en repræsentant for Ikea ifølge Berlingske til flere belgiske medier.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier