PolicyWatch

ECB varsler flere stramninger

”Vi venter at hæve renterne yderligere,” lyder det formanden i Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde.

Christine Lagarde, formand for Den Europæiske Centralbank. | Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den Europæiske Centralbank, ECB, kan muligvis få behov for at hæve renten til niveauer, der begrænser den økonomiske vækst.

Det er meldingen fra ECB-formand Christine Lagarde fredag. Hun advarer om, at risikoen for et regulært økonomisk tilbageslag, også kendt som en recession, er steget, men hun tvivler på, at det vil være nok til at tæmme inflationen på den korte bane. Det er i hvert fald, hvad historikken viser.

”Vi venter at hæve renterne yderligere - og at trække pengepolitiske lempelser tilbage vil muligvis ikke være nok,” siger Lagarde fredag under en tale i Frankfurt ifølge Bloomberg News.

Centralbanken har foreløbigt hævet renten tre gange i år med samlet 2 pct.point fra minus 0,5 pct. til 1,5 pct. målt på indskudsrenten. Hvor meget renterne stadig mangler at stige, er usikkert, da det afhænger af, hvornår ECB mener, at inflationen er under kontrol.

”Til syvende og sidst vil vi hæve renterne til niveauer, der bringer inflationen tilbage til vores målsætning på mellemlang sigt,” siger Lagarde.

Og der er stadig et stykke vej. Inflationen var i oktober på 10,6 pct. i eurozonen, mens målsætningen er en inflation på 2 pct. på mellemlangt sigt.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier