PolicyWatch

Biden tror stadig på et prisloft på russisk olie

EU arbejder på at få en aftale i hus om et prisloft på russisk olie, som unionen ønsker at indføre i fællesskab med G7-landene, men kan endnu ikke blive enige.

Den amerikanske præsident Joe Biden taler med pressen om bl.a. russisk olie under et besøg på en brandstation i Nantucket, Massachusetts i USA i forbindelse med "Thanksgiving" den 24. november. Mandel NGAN / AFP) | Foto: Mandel NGAN / AFP

Den amerikanske præsident, Joe Biden, siger torsdag, at et prisloft på russisk olie, som foreslås af USA og dets vestlige allierede, er i spil.

Han tilføjer, at han allerede har talt med finansminister Janet Yellen om spørgsmålet.

”Det er i spil”, siger Joe Biden til journalister under et Thanksgiving-feriebesøg på en brandstation på Nantucket Island, skriver Reuters.

EU arbejder på at få en aftale i hus om et prisloft på russisk olie, som unionen ønsker at indføre i fællesskab med G7-landene.

Der er dog splittelse EU-landene imellem om, hvor højt eller lavt olieprisloftet skal sættes. Onsdag rapporterede Bloomberg News, at der blev forhandlet om et loft i niveauet 65 til 70 dollar for en tønde.

EU-diplomater håber på at kunne nå til enighed senest fredag om en aftale, der sikrer fortsat russisk olietilførsel uden at skabe prishop, men også skærer i landets indtægter.

Et prisloft i niveauet 65-70 dollar vil være betydeligt under de nuværende oliepriser. Den europæiske referenceolie, Brent, handles torsdag til 84,75 dollar for en tønde, mens en tønde af den amerikanske WTI-olie koster 77,68 dollar.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier