USA: Flere nye job i december men lavere lønstigninger

Der blev i december skabt 223.000 arbejdspladser i USA uden for landbruget, oplyser arbejdsministeriet i Washington. Det er flere end forventet.
De amerikanske jobtal for december overgik forventningerne. | Foto: Aleksander Klug
De amerikanske jobtal for december overgik forventningerne. | Foto: Aleksander Klug

Nye amerikanske jobtal viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 223.000 personer i december.

Det var dermed højere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 203.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Beskæftigelsen i den private sektor voksede med 220.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på 183.000. Samlet faldt arbejdsløsheden til 3,5 pct. fra 3,7 pct. Økonomerne havde ventet en arbejdsløshed på 3,7 pct.

Omvendt steg timelønningerne mindre end ventet i december. Gennemsnitstimelønnen steg i perioden med 4,6 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden. Det var lavere end de 5,0 pct., som analytikerne havde ventet.

I forbindelse med offentliggørelsen af decembertallene er dataene fra måneden før blevet revideret.

Beskæftigelsen uden for landbruget steg med 256.000 i november, mens der tidligere var berettet om 263.000 job. I den private sektor er beskæftigelsen fra november skruet ned til 202.000 fra 221.000.

Også arbejdsløsheden og jobstigningerne var lavere i november, end det tidligere var udmeldt. Arbejdsløsheden faldt til 3,6 pct. i november mod tidligere offentliggjorte 3,7 pct., og lønstigningerne steg 4,8 pct. mod tidligere 5,1 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter