Fald i amerikansk inflation åbner dør for beskeden renteforhøjelse

Inflationen i USA faldt igen i december. Det lægger op til kun en lille renteforhøjelse, siger cheføkonom.
Jerome Powell er formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve. | Foto: Claudio Bresciani / Tt
Jerome Powell er formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve. | Foto: Claudio Bresciani / Tt
af marketwire

De amerikanske forbrugerpriser aftager igen, og det åbner døren for, at den amerikanske centralbankchef kan vælge at skrue ned for sine renteforhøjelser i den kommende tid.

Det vurderer flere økonomer oven på tallene, der afslører et fald i forbrugerprisinflation til 6,5 pct. i december fra 7,1 pct. måneden før. Samtidig aftog kerneinflationen til 5,7 pct. i december fra 6,0 pct. ifølge Bloomberg.

”Det mest oplagte er nu, at den amerikanske centralbank vil vælge at hæve den ledende rente med mere moderate 0,25 procentpoint på det kommende pengepolitiske møde i starten af februar,” skriver cheføkonom Tore Stramer fra Dansk Erhverv i en kommentar til tallene.

”Det vil man som almindelige dansker nyder godt af i form af et fald i de lange boligrenter og en generelt mere positiv stemning på aktiemarkedet,” tilføjer han.

Han kalder de aftagende forbrugerprisstigninger for ”sød musik”. Samtidig er de helt på linje med investorernes forventninger, viser estimater fra Bloomberg for både inflationen og kerneinflationen.

”Faldet i inflationen er selvfølgelig rigtig positivt – men det er ikke den store overraskelse. Det er svært at finde en økonom, som ikke indregner et pænt fald i inflationen i disse måneder,” skriver chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit i en kommentar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter