Medier: Mike Pence vil være USA’s præsident

Tidligere vicepræsident Mike Pence vil stille op mod Trump ved Republikanernes primærvalg, siger kilder.
Den tidligere vicepræsident Mike Pence ventes at stille op som USA's præsident og dermed komme op imod Donald Trump. | Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Den tidligere vicepræsident Mike Pence ventes at stille op som USA's præsident og dermed komme op imod Donald Trump. | Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

USA’s tidligere vicepræsident Mike Pence vil i næste uge meddele, at han stiller op i kampen om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

Det siger kilder med kendskab til Pences beslutning til Reuters og tv-stationen NBC.

Pence har af politiske iagttagere været nævnt som en af de politikere, der formentlig vil stille op. Men han har ikke meddelt sit kandidatur officielt.

Det ventes han at gøre 7. juni, siger to kilder til Reuters.

Ifølge dem vil det ske ved, at han offentliggør en valgvideo, hvor han meddeler, at han stiller op. Og han vil holde en tale i delstaten Iowa samme dag.

Iowa er en af de første delstater, der stemmer ved USA’s primærvalg.

I disse såkaldt tidlige stater er der meget fokus på, hvem der får en tidlig føring, når Demokrater og Republikanere skal vælge, hvem der skal være partiets præsidentkandidat ved valget i november 2024.

På nuværende tidspunkt viser meningsmålinger, at tidligere præsident Donald Trump er storfavorit til at skulle stille op mod Demokraternes nuværende præsident, Joe Biden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også