PolicyWatch

Bendt Bendtsen starter eget lobbyfirma

Den konservative europaparlamentariker Bendt Bendtsen stopper i politik, når forårets EP-valg er overstået. Derefter vil han starte eget firma med rådgivning af små og mellemstore virksomheder.

Bendt Bendtsen vil starte eget firma, når karrieren som politiker slutter til maj næste år. | Foto: Casper Christoffersen/Ritzau Scanpix

Den konservative europaparlamentartiker kan snart skifte jobtitlen som politiker ud med titlen som lobbyist.

For når den politiske karriere slutter i forbindelse med valget til Europaparlamentet i maj 2019, vil Bendt Bendtsen starte egen virksomhed.

Det fortæller han til Altinget.

"Når du har haft sådan et job, som jeg har, får du en medfødt rastløshed i kroppen. Jeg kan ikke tage på sommerferie, smide mig en strand og se på bølgerne. Det kan gå i 20 minutter, så skal jeg helst videre," siger han til Altinget og fortsætter:

"Jeg starter mit eget konsulentfirma hjemme på Fyn 1. juni. Det skal konsultere små og mellemstore virksomheder i public affairs, blandt andet omkring grøn omstilling."

I september blev Pernille Weiss valgt som De Konservatives spidskandidat til næste års EP-valg.

Da Pernille Weiss blev valgt som spidskandidat udtalte hun, at "klimadagsordenen er den helt, helt overordnede trussel for verdens stabilitet," og at hun troede på, at hun kunne sikre De Konservative et nyt mandat i EU-Parlamentet, selvom Bendt Bendtsen stopper:

"Vi har med vores EU-politik og med de resultater, Bendt har skabt, faktisk ret godt fodfæste ude i det borgerlige Danmark. Det gør, at jeg er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at vi også får mandatet næste gang," sagde Pernille Weiss i september.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier