PolicyWatch

Direktør for tænketank stopper med øjeblikkelig virkning

Tænketanken Europa skal på jagt efter en ny øverste direktør, da den hidtidige stopper med øjeblikkelig virkning. Det sker efter gensidig aftale, hedder det i en meddelelse.

Bjarke Møller stopper som direktør for Tænketanken Europa. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Efter fem år i spidsen for Tænketanken Europa skal Bjarke Møller nu se sig om efter noget andet at lave.

Han stopper således med øjeblikkelig virkning som direktør i tænketanken, som han har været chef for, siden den blev etableret af CO-industri og Dansk Industri i 2014. Det sker "efter gensidig aftale," skriver Dansk Industri i en meddelelse.

"Danmark og Europa står nu efter valget med et helt nyt Europa-Parlament og snart også en ny EU-Kommission. Derfor er vi enige om, at tidspunktet er rigtigt til, at Bjarke Møller stopper som direktør og lader nye kræfter fortsætte arbejdet i tænketanken," udtaler Thomas Bustrup, direktør og COO i Dansk Industri.

"Der er grund til at sige ham stor tak for hans indsats," tilføjer han.

Tænketanken blev i sin tid etableret for at bidrage til at kvalificere og nuancere den europapolitiske debat i Danmark og komme med konstruktive bud på Danmarks rolle i det europæiske samarbejde, skriver Dansk Industri i meddelelsen.

"Bjarke Møller har som direktør ledet dette arbejde og løftet opgaven med stor kompetence og stort engagement," udtaler Thomas Bustrup.

Arbejdet med at finde en arvtager går i gang med det samme, og indtil den nye chef er på plads, sætter forskningschef Catharina Sørensen sig midlertidigt i direktørstolen.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier