PolicyWatch

Forskere skal undersøge digitaliseringens effekter for en række velfærdsområder

Med seks mio. kr. fra Velux-fonden skal et forskningsprojekt på ITU dykke ned i, hvilken betydning digitaliserig har for politiet, sundhedsvæsenet, folkeskolen og den kommunale forvaltning.

Foto: Finn Frandsen

Et forsknignsprojekt under IT-Universitetet skal sætte spot på digitaliseringens betydning for poltiiet, sundhedsvæsenet, folkeksolen og den kommunale forvaltning.

Det skriver Version2.

Forskerne har fået seks mio. kr. fra Velux-fonden og vil benytte etnografiske, historiske og tekniske metoder.

"Digitaliseringen bringer en masse positive ting med sig, som for eksempel selvbetjeningsløsninger og muligheden for at dele informationer med borgerne, de ikke har haft adgang til tidligere. Men den har også skjulte konsekvenser, vi endnu ikke ved nok om. Det drejer sig blandt andet om, hvad der sker i mødet mellem stat og borger, når det foregår digitalt, og hvordan bias risikerer at blive integreret i de digitale systemer," forklarer ITU-lektor Vasilis Galis, som skal lede forskningsprojektet, i en pressemeddelelse ifølge Version2.

Han og resten af forskerne vil eksempelvis dykke ned i om politiets brug af analysesystemet Pol-Intel, der samkører informationer fra politiets registre med eksempelvis cpr-registret, har betydning for de grundlæggende værdier i politiet som institution, og hvilke forventninger, der er til algoritmernes rolle i politiarbejdet.

Københavns Universitet får stor millionbevilling til digital forskning

Ny undersøgelse: Unge it-kandidater går efter lønnen – branchen er skeptisk 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier