PolicyWatch

Justitsministers forslag for hurtigere behandling af straffesager får kritik

Nye forslag til hurtigere behandling af strafferetssager er "ikke værdigt for et retssamfund", siger formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater. | Foto: PR/Landsforeningen Af Forsvarsadvokater

Justitsminister Nick Hækkerup (S) sender et lovudkast i høring, der med otte forslag skal sørge for hurtigere behandling af strafferetssager ved domstolene. Det skal blandt andet løse udfordringen med, at borgere udebliver fra straffesager.

Forslagene bliver dog mødt med kritik fra flere sider, skriver Berlingske.

"Det højner ikke min respekt for retsvæsenet," siger Kristian Mølgaard, formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, til mediet og kalder det "ikke værdigt for et retssamfund".

Han stiller sig blandt andet uforstående over for forslaget om, at en tiltalt, som bliver væk, skal kunne straffes yderligere ved at miste sociale ydelser samt, at retssager skal kunne foregå uden tiltaltes tilstedeværelse.

Bekymringen deles af Jørn Vestergaard, professor emeritus i strafferet ved Københavns Universitet, og Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard.

Justitsministeren mener, at initiativerne er både nødvendige og rimelige, siger han til Berlingske.

Økonomisk straf skal tvinge folk til at møde op i retten

Forsvarsadvokater håber på flere retssager i ydertimer 

Mere fra PolicyWatch

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier