PolicyWatch

December viste første nedgang i beskæftigelsen i et halvt år

I december var der 3000 færre lønmodtagere i beskæftigelse. Det var første fald i seks måneder. Året viste en samlet tilbagegang i beskæftigelsen på 20.000 - det største fald siden 2009.

Nedlukningen i december udløste fyringer, vurderer Ledernes Hovedorganisation. | Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Efter måneder med fremgang faldt antallet af lønmodtagere mod slutningen af 2020.

I december var der 3000 færre lønmodtagere sammenlignet med november. Det var første fald i beskæftigelsen i seks måneder.

Det viser nye beskæftigelsestal fra Danmarks Statistik, der er korrigeret for sæsonudsving.

Faldet i beskæftigelsen af løndmodtagere kan hænge sammen med den nye nedlukning af landet, som myndighederne iværksatte i december for at bremse coronaspredningen.

"Den nye nedlukning, som kom kort før jul, har lagt en kraftig dæmper på økonomien og tvunget blandt andet butikker og restauranter til at lukke ned. Det har desværre betydet fyringer og fået beskæftigelsen til at falde," skriver cheføkonom Niklas Praefke fra Ledernes Hovedorganisation i en kommentar.

Med den faldende beskæftigelse var der i december 2.775.377 lønmodtagere i Danmark. Det svarer til, at lønmodtagerbeskæftigelsen i løbet af 2020 er faldet med 20.000 personer.

Det er det største fald i lønmodtagerbeskæftigelsen siden 2009.

Mere fra PolicyWatch

Regeringens støtteparti ønsker også EU-agentur til Danmark

Radikale Venstre melder sig i koret med Venstre og industrien, som ønsker EU-agentur, der skal koordinere EU’s fremtidige sundhedsberedskab, til Danmark. Enhedslisten er heller ikke afvisende, men foretrækker dansk statslig vaccineproduktion.

Analyse: Vigtige rammevilkår hæmmer kliniske forsøg i Danmark

En mere gennemsigtig prissætning, bedre tid og øget adgang til rekruttering af patienter vil kunne styrke vilkårene for kliniske forsøg i Danmark, viser ny analyse. Analysen viser klare potentialer, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S), der er på vej med en ny life science-strategi. 

Facebook åbner igen for politiske annoncer i USA

I et forsøg på at mindske misinformation har der siden det amerikanske præsidentvalg været slukket for det varme vand for politiske annoncer hos Facebook i USA. Torsdag vil det sociale medie åbne for hanerne igen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier