PolicyWatch

Dyrere benzin og diesel er medvirkende til højeste inflation i to år

Forbrugerpriserne har fået et nøk op i marts, efter at inflationen i februar var på 0,6 procent. Stigningen er den højeste på årsbasis i to år.

Foto: Marius Renner

Det blev dyrere at tanke bilen i marts, hvor priserne steg på benzin og diesel. Det var medvirkende til, at forbrugerpriserne - også kendt som inflationen - steg 1,0 procent fra marts sidste år. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Inflationen er et udtryk for udviklingen i priserne over tid. Når inflationen stiger, får forbrugerne mindre for de samme penge. Men man vil gerne have en lille, stabil inflation i økonomien, fordi det holder gang i forbruget.

Forbrugerpriserne har fået et nøk op i marts, efter at inflationen i februar var på 0,6 procent. Stigningen er den højeste på årsbasis i to år.

Det er dog stadig under, hvad mange opfatter som det normale niveau på 2 procent, påpeger Niklas Praefke, cheføkonom i Ledernes Hovedorganisation.

"Konkret betyder en inflation på 1 procent, at en typisk dansk familie med to voksne og børn i dag må betale 4550 kroner mere (om året, red.) for de samme varer og tjenester end for et år siden," skriver han i en kommentar.

Mål er en million grønne biler: Men der er kun 60.000 på vejene

Ny undersøgelse: 6 af 10 bilejere vil køre elektrisk næste gang

 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier