PolicyWatch

Frederiksberg-borgmester og Dansk Energi: Regeringen forhindrer grøn mobilitet

Regeringen står lige nu i vejen for at sikre ladeinfrastruktur på steder, hvor det private lige nu ikke vil investere i det, mener borgmester og branchedirektør.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Hvis regeringens mål om en million grønne biler i 2030 skal nås, kræver det, at kommunerne får lovhjemmel til selv at bygge ladeinfrastruktur de steder, hvor den ikke kommer af sig selv.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Berlingske skrevet af den konservative borgmester i Fredriksberg Kommune, Simon Aggesen, og adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard.

Den mulighed findes ikke i dag, hvor ladestandere ifølge de to aktører kun sættes op, hvis operatørerne ser et potentiale. Samtidig vil forbrugerne gerne være sikre på at kunne lade op, og det skaber en slags hårknude, mener de.

"Det ved regeringen, som har undskyldt sig med at afvente rapporten fra Eldrup-kommissionen. Den er for længst på gaden, og vi venter stadig på, at regeringen handler. Det er ærgerligt, for det betyder, at familier, som skal have ny bil, og egentlig gerne vil vælge el, i stedet køber en konventionel bil. Findes viljen, kan man udmærket behandle en lovændring nu og her," skriver Frederiksberg Kommune og Dansk Energi.

Kommuner er skeptiske over for regerings plan om nul-emmisionszoner

Odense-borgmester håber på mere letbane sammen med grønne krav 

Mere fra PolicyWatch

Hvert eneste skib skal udarbejde en ny årlig CO2-opgørelse til EU

En gang om året skal hvert enkelt skib, der anløber en europæisk havn, udarbejde en plan over udledningen af drivhusgasser. Hvis skibet f.eks bruger vind, tæller det på positivkontoen. ShippingWatch kan afsløre hovedindholdet af EU's plan for grønne brændstoffer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier