PolicyWatch

Københavnsk boligprojekt skal hjælpe unge ud af hjemløshed

Et kommende boligprojekt i københavnske Carlsberg Byen skal inkludere lejligheder, der er skabt til at hjælpe hjemløse unge. Det handler om mere end bare lav leje, lyder det fra initiativtagerne.

Ungdomsboligprojektet, der skal tage hånd om hjemløse unge, bliver opført i Carlsberg Byen inden for de næste par år. | Foto: Martin Lehmann

Op mod hver 10. lejlighed i et kommende ungdomsboligbyggeri i Carlsberg Byen skal bygges og designes til at få unge ud af hjemløshed.

Det skriver den filantropiske byggefond Realdania sammen med projektets andre aktører, Københavns Kommunes Socialforvaltning, Danske Funktionærers Boligselskab (DFB) og Domea.dk, i en pressemeddelelse.

Initiativet kommer i erkendelse af, at de "unge fylder alt for meget i hjemløsestatikken, og manglen på egnede boliger er akut," som der står. Et af målene er at gøre de unge, der har kæmpet med hjemløshed, "til en naturlig del af ungdomsfællesskabet."

Et vigtigt skridt på vejen

Udover lav husleje handler det for de involverede parter om, at boliger ikke skal skille sig ud, at de skal have eget køkken og bad samt fremstå moderne trods få kvadratmeter, samtidig med at fællesarealerne placeres, så de kan vælges til og fra efter behov.

"Det bliver et vigtigt skridt på vejen til at gøre os klogere på, hvordan vi kan skabe ungdomsboliger, der kan holde udsatte unge ude af hjemløshed," siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i meddelelsen.

"Forhåbentlig vil det også inspirere flere til at udvikle socialt inkluderende boligmiljøer, hvor udsatte unge både får et hjem og får de bedste rammer for at komme godt videre i livet."

Mens Domea.dk står for selve byggeprocessen, er det Danske Funktionærers Boligselskab (DFB), der er bygherre på projektet i Carlsberg Byen, der er støttet med op til 4 mio. kr. af Realdania, og som kommer til at huse op mod 100 unge.

Minister: et alvorligt samfundsproblem

Ifølge pressemeddelelsen er der gennem det seneste årti kommet flere hjemløse unge i Danmark; ved den seneste opgørelse i 2019 udgjorde denne gruppe således en tredjedel af de i alt 6431 hjemløse, mens det 10 år tidligere var en fjerdedel.

Ifølge indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er hjemløshed "et alvorligt samfundsproblem – særligt når det rammer unge mennesker."

"Jeg håber, at realiseringen af projektet i fuld skala i Carlsberg Byen vil kunne inspirere andre bygherrer til anvende principperne i andre byggerier," siger han.

Projektet udarbejdes af Adept Architects og Rambøll Arkitekter.

Carlsberg Byen tildeler gammel kending entreprise på tårn og trecifret antal boliger

Carlsberg Byen melder halvt udsolgt i boliger 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier