PolicyWatch

Tidligere Herning-borgmester er ny formand for Realdania

Den filantropiske forening, der bl.a. arbejder med byudvikling, har ud over ny formand fået to nye bestyrelsesmedlemmer.

"Fra min tid som borgmester og mit hidtidige arbejde i Realdania ved jeg, hvor stor en forskel de fysiske rammer kan gøre for menneskers trivsel og livskvalitet," udtaler Lars Krarup, ny formand i Realdania. | Foto: Gorm Branderup

Foreningen Realdania, der har omkring 170.000 medlemmer, har valgt Hernings tidligere borgmester Lars Krarup som formand. Han afløser Michael Brockenhuus-Schack efter otte år på posten, oplyser foreningen efter et repræsentantskabsmøde onsdag.

"Jeg er utrolig glad for muligheden og bestyrelsens tillid. Arbejdet i Realdania forener på fineste vis nogle dagsordner, som jeg er stærkt engageret i. Foreningsliv har været en del af mit eget liv lige fra barnsben og er noget, jeg har arbejdet aktivt med i hele mit arbejdsliv," udtaler Lars Krarup.

"Og både fra min tid som borgmester og mit hidtidige arbejde i Realdania ved jeg, hvor stor en forskel de fysiske rammer kan gøre for menneskers trivsel og livskvalitet - og for udviklingen i et område. Jeg glæder mig til sammen med resten af bestyrelsen at skulle sætte den strategiske kurs for dette arbejde," fortsætter han.

Også direktør Lars Hvidtfeldt og prorektor ved Arkitektskolen Aarhus Kristine Leth Juul er valgt ind i foreningens bestyrelse, hvor professor Majken Schultz desuden blev genvalgt som næstformand.

Opret et gratis prøveabonnement på EjendomsWatch her

Lars Krarup har siden 2006 været medlem af Realdanias repræsentantskab og siden 2013 medlem af bestyrelsen.

Realdanias adm. direktør Jesper Nygård fremhæver, at Lars Krarup bliver bestyrelsesformand i en filantropisk forening, som han allerede kender rigtig godt.

"Som mangeårigt medlem af vores repræsentantskab og en årrække i bestyrelsen har Lars et særdeles godt kendskab til Realdanias arbejde og til foreningen i det hele taget. Jeg glæder mig til samarbejdet med både ham og de to nye bestyrelsesmedlemmer," udtaler han og udtrykker tak til den afgåede formand.

Den nye bestyrelse ser således ud:

 • Lars Krarup (bestyrelsesformand)
 • Majken Schultz (næstformand i bestyrelsen)
 • Palle Adamsen
 • Pernille Rüsz Bloch
 • Per Feldthaus
 • Mette Kynne Frandsen
 • Per Egebæk Have
 • Lars Hvidtfeldt
 • Peter Høltermand
 • Kristine Leth Juul
 • Gunde Odgaard

Realdania har siden sin start i 2000 ydet omkring 21 mia. kr. i støtte til over 4000 projekter inden for byudvikling, byggeri og bevaring af kulturmiljøer.

Sweco-rapport: Sundere befolkning kræver bedre design af byer

Realdania giver investeringstype ny chance: "Vi var first movers med meget lidt succes"

Stolt Realdania-topchef efter krisepræget år: Et afkast i den absolut flotte ende 

Realdanias nye investeringsdirektør ville oprindeligt være dommer 

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier