PolicyWatch

Ansatte på hoteller og restauranter smittes oftest med corona

Ifølge tal fra Statens Serum Institut er 10,23 pct. af de ansatte på hoteller og restauranter blevet testet positive for covid-19.

Hotel -og restaurantionsbranchen er den branche, der har haft flest coronasmittede. | Foto: HANSEN MICHAEL/Ritzau Scanpix.

Ansatte på hoteller og restauranter er den faggruppe, hvor den største andel er testet positive for covid-19. Det skriver Fagbladet 3F, der har tallene fra en opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI).

Ifølge opgørelsen er 10,23 procent af medarbejderne på hoteller og restauranter testet positive for covid-19.

Den gruppe, hvor den næststørste andel af medarbejderne er testet positive, er i sundhed og socialvæsenet. Her er 9,88 procent testet positive.

Det fremgår ikke af opgørelsen, hvilken tidsperiode den dækker over. Opgørelsen er offentliggjort 9. november.

Professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos er ikke overrasket over, at det er ansatte på hoteller og restauranter, der er den gruppe, hvor den største andel er blevet testet positive.

"I hotel- og restaurationsbranchen sker smitten mere i det skjulte. Ansatte kan ikke se på en gæst, om vedkommende er smittet, og de møder rigtig mange forskellige mennesker, som kommer mange forskellige steder fra. Og så er risikoen for at blive smittet nok også lidt højere. Det kommer ikke bag på mig," siger professoren til Fagbladet 3F.

Andre faggrupper, der også har en forholdsvis høj andel af medarbejdere, der er testet positiv for coronavirus, er grupperne rejsebureauer, rengøring og anden operationel service samt kultur og fritid.

Den gruppe, der ifølge opgørelsen har den laveste andel af ansatte, der er testet positive, er landbrug, skovbrug og fiskeri. 5,18 procent er testet positiv i denne branche.

Smitten med covid-19 har været stigende i Danmark de seneste uger. Fredag indføres coronapas på ny en række steder i samfundet. Et af de steder er på restauranter og natklubber, ligesom besøgende på sociale tilbud og sygehuse skal vise coronapas.

Coronapassets genkomst åbner ikke for nye hjælpepakker

Restauranter får afvist udenlandsk arbejdskraft fordi maden er for billig

Natklubber, restauranter og hoteller: Corona-frygt kan udløse usikkerhed og aflysninger. 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier