PolicyWatch

Tidligere minister forlader transportlobby

Den tidligere minister Carina Christensen siger næste år farvel til brancheforeningen ITD.

Carina Christensen takker af efter fem år i spidsen for ITD. | Foto: PR/ITD

Næste år ved udgangen af oktober stopper Carina Christensen som adm. direktør i lobbyorganisationen ITD, der taler den danske vognmandsbranches sag.

I en pressemeddelelse på transportforeningens hjemmeside fremgår det, at hun har sagt op.

"Jeg har længe planlagt for mig selv, at når ITD som forening i 2023 fylder 75 år, så skal det være med en ny administrerende direktør i spidsen. Jeg har været rigtig glad for min tid i ITD, men efter mere end 5 år er tiden inde til, at jeg gerne vil prøve nye opgaver og udfordringer i mit arbejdsliv. Jeg overlader derfor trygt rattet i ITD til en anden," udtaler Carina Christensen.

Carina Christensen kom til ITD efter en årrække i politik som konservativt folketingsmedlem og minister. Carina Christensen sad i Folketinget fra 2001 til 2011 og havde tre ministerposter i årene 2006-2010, herunder som transportminister.

Christian Sørensen Madsen, bestyrelsesformand i ITD, takker i meddelelsen Carina Christensen for hendes arbejde for at sikre optimale rammevilkår for vejgodstransporten. 

"Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at Carina nu ønsker at prøve noget nyt, og vi ønsker hende alt det bedste. Carina har gennem mange år ydet en stærk arbejdsindsats for vognmændene og transporterhvervet. Det har været en styrke for vores forening og medlemsvirksomheder, og jeg vil gerne takke Carina for hendes store og loyale indsats," siger Christian Sørensen Madsen.

Det oplyses, at ITD nu indleder processen med at ansætte en ny administrerende direktør.

Også en anden lobbyorganisation på området, DI Transport, leder efter ny direktør, eftersom den nuværende, Michael Svane, har meldt sin afgang.

Et opkald fra Bendt Bendtsen sendte hende ind i transportsektoren: Nu bruger hun ministererfaring i kamp for vognmændene 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier