PolicyWatch

Sverige vil snart kræve negativ test fra alle indrejsende

Rejsende til Sverige skal fra 28. december kunne fremvise negativ coronatest. Rejsende fra Bornholm undtages.

Foto: Erland Vinberg/AP/Ritzau Scanpix

Sverige skærper i næste uge indrejsereglerne, så alle rejsende skal kunne fremvise en maksimalt 48 timer gammel negativ coronatest.

Det oplyser den svenske regering onsdag i en pressemeddelelse.

Reglerne gælder også for Sveriges nordiske naboer - og dermed også for danskere. Det gælder for voksne samt børn over 12 år, og det gælder uanset, om man er vaccineret eller har fået et boosterstik, lyder det.

Dog er personer, der rejser via Sverige mellem Bornholm og Danmark, undtaget forbuddet, lyder det i pressemeddelelsen.

Og det glæder den danske udenrigsminister Jeppe Kofod på Twitter.

"Godt nyt! Transitrejsende Bornholm/Sjælland via Ystad fritages for krav om fremvisning af negativ test og coronapas ved indrejse i Sverige."

"God konstruktiv dialog med vores svenske venner," skriver Jeppe Kofod.

Der er også mere lempelige krav for personer, der pendler mellem Danmark og Sverige. De skal kunne fremvise en negativ test, der er maksimalt en uge gammelt, skriver den svenske regering.

Det er afgørende for at sikre smidig trafik over sundet, siger Øresundsbroens direktør, Linus Eriksson, i en pressemeddelelse.

"Vi har fuld forståelse for, at det er nødvendigt at stoppe smittespredningen, men det er afgørende for borgerne i Øresundsregionen, at Øresundsbroen er åben for de mennesker, der har deres liv og arbejde på begge sider af broen."

"Det gælder særligt for pendlere, som bor, arbejder og studerer på begge sider samt for rejsende til og fra Bornholm, og derfor er vi meget glade for dagens beslutning," lyder det fra Linus Eriksson.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier