PolicyWatch

Emilie Turunen var en af bankernes største kritikere, før hun blev en del af Nykredit: Nu ser eks-politikeren en gylden mulighed

Emilie Turunen var som medlem af Europaparlamentet for SF og siden S stærkt kritisk over for finanssektoren, før hun i 2014 skiftede til Nykredit. Her er hun steget i graderne og opfordrer nu sektoren til at gribe muligheden for at spille en nøglerolle i den grønne omstilling.

Emilie Turunen landede i en mediestorm af større styrke, da det i 2014 stod klart, at politikeren, der både har været i SF og S, nu skulle være en del af Nykredit, der ellers tilhører den sektor, hun havde kritiseret i skarpe vendinger. Kritikken fortryder hun ikke, men Emilie Turunen ville i dag ønske, at hun - og resten af debatten - havde givet mere plads til nuancerne. | Foto: Nykredit // PR

I de syv år, der er gået, siden Emilie Turunen forlod politik for at blive cheflobbyist hos Nykredit, har den tidligere europaparlamentariker holdt sig ude af offentlighedens søgelys.

Gennem årene er hun steget i graderne i den finansverden, hun tidligere som SF'er og siden socialdemokrat gjorde en dyd ud af at kritisere. Hun er nu underdirektør og har blandt andet har stået for Nykredits store samarbejdsaftale med Codans Privatsikring.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier