Ambassadør bliver ny administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer

En ny adm. direktør til Landbrug & Fødevarer er fundet efter længere tids søgen. Organisationen henter ambassadør hjem til stilling, som hun tiltræder 1. august.
Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut, bliver ny direktør i Landbrug & Fødevarer. | Foto: PR/Landbrug & Fødevarer
Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut, bliver ny direktør i Landbrug & Fødevarer. | Foto: PR/Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer får ny administrerende direktør. Det er 49-årige Merete Juhl, som i dag er Danmarks ambassadør i Jordan, Libanon og chargé d’affaires i Syrien med base i Beirut.

Hun tiltræder stillingen 1. august 2022, fremgår det af en pressemeddelelse fra L&F.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard, fremhæver den kommende direktørs internationale udsyn og erfaring.

”Det har vi brug for som et lille land, der producerer mad til hele verden og handler og samarbejder langt ud over Danmarks grænser. Hun har stærke personlige kompetencer og er vant til at navigere i komplekse og ofte politiske sammenhænge,” siger han.

Merete Juhl vender i forbindelse med ansættelsen i Landbrug & Fødevarer hjem til Danmark, hvor hun i 2021 købte Store Flinterup på Vestsjælland, et planteavlsbrug med cirka 200 hektar, der er bortforpagtet.

Hun er desuden opvokset på slægtsgården Vældegård ved Spørring i Østjylland og kalder topposten for en ”drømmestilling”.

Danmarks ambassade i Beirut er beskadiget efter eksplosion

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter