PolicyWatch

Dagligvareanalytikere: Fødevarepriser vil stige hastigt denne sommer

Skyhøje omkostninger kan få fødevarepriserne til at stige med 15 pct. denne sommer, spår dagligvareanalytikere fra det britiske Institut for Dagligvaredistribution (IGD) ifølge BBC.

18 pct. af danskerne handler nu i andre supermarkeder, end de plejer, på grund af de stigende priser på fødevarer og dagligvarer, viser undersøgelse fra Wilke. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/ERH

Det er langt fra sikkert, at inflationen på dagligvarer flader ud, hvis man skal tro dagligvareanalytikere fra det britiske Institut for Dagligvaredistribution (IGD), der spår, at priserne på dagligvare vil stige med yderligere 15 pct. i løbet af sommeren efterhånden som husholdningerne betaler mere for basisvarer som brød, kød, mejeriprodukter, frugt og grøntsager. Det skriver flere britiske medier, deriblandt BBC.

Samtidig spår analytikerne, at prisstigningerne i yderste konsekvens kan få de mest udsatte til at springe måltider over.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier