Svindelmistænkte Sanjay Shah skal udleveres til Danmark

Den svindelmistænkte Sanjay Shah appellerer dom om udlevering til Danmark. Det siger talsmand ifølge DR. (Opdateret)
Sanjay Shah, der er anklaget for at have svindlet den danske statskasse for milliarder, skal udleveres til Danmark. | Foto: Thomas Borberg
Sanjay Shah, der er anklaget for at have svindlet den danske statskasse for milliarder, skal udleveres til Danmark. | Foto: Thomas Borberg
AF RITZAU

Sanjay Shah, der anklages for at have snydt den danske statskasse for ni milliarder, skal udleveres til Danmark. Det har en domstol i Dubai afgjort torsdag formiddag dansk tid. Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Ritzau.

Shah har allerede kort efter afgørelsen valgt at appellere den. Det siger en talsmand ifølge DR.

Shah har siddet fængslet i Dubai siden maj. Det var i 2021, at Retten i Glostrup og senere Østre Landsret afgjorde, at Shah skulle fængsles in absentia, hvilket banede vej for en international arrestordre. In absentia betyder, at Shah ikke var til stede i retten, da afgørelsen faldt.

Han skal ifølge anklagen mod ham uberettiget have fået udbetalt cirka ni milliarder kroner i refusion i udbytteskat.

Afgørelsen torsdag står i kontrast til det, som en dommer i samme retsinstans i Dubai nåede frem til i september. Her kom dommeren nemlig frem til, at Shah ikke kunne udleveres til Danmark.

Flere danske medier kunne efterfølgende berette, at det var en juridisk fodfejl, som var årsag til, at Danmark fik nej til at få ham udleveret.

I oktober afgjorde den øverste domstol i Dubai, at sagen skulle behandles forfra.

Den danske anklagemyndighed har rejst tiltale om bedrageri for det store milliardbeløb mod to britiske statsborgere. Sanjay Shah beskyldes for at være hovedmand i sagen, hvor hans samarbejdspartner Anthony Mark Patterson beskrives som en hjælper.

I forsøget på at få stillet Shah for retten indgik Danmark og De Forenede Arabiske Emirater i foråret en aftale om blandt andet udlevering.

Shah blev på grund af anmodningen fra Danmark om udlevering anholdt og derefter fængslet. Det skete sidst i maj. Siden da har han siddet bag tremmer, mens retsvæsenet har taget stilling til spørgsmålet.

Ifølge Shahs danske advokater har han siddet fængslet under dårlige forhold i Dubai sammen med en række andre kriminelle.

Advokater udtalte tidligere i december, at forholdene er så dårlige, at de kan være i strid med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også