Tre forbund melder støtte til Morten Skov som ny FH-formand

Ingen andre kandidater har meldt sig til formandsposten FH, hvor Morten Skov Christiansen nu pt. er næstformand.
Foto: Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
af ritzau

FOA slutter sig til 3F og Dansk Metal og melder opbakning til Morten Skov Christiansen som formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

Det siger forbundsformand i FOA Mona Striib.

398 delegerede skal næste torsdag, den 7. september, vælge en permanent FH-formand på en ekstraordinær kongres.

3F har som det største medlemsforbund 67 delegerede, mens HK har 52 og FOA 48.

HK har endnu ikke tilkendegivet, hvem fagforbundet støtter.

Ingen andre kandidater end Morten Skov Christiansen har meldt sig. Han er lige nu fungerende FH-formand.

Skov Christiansen var næstformand, inden han overtog som fungerende formand, så der bliver en plads ledig, hvis han vælges som en permanent løsning til at stå i spidsen for FH.

3F indstiller også, at Flemming Grønsund, der lige nu er forhandlingssekretær i 3F’s grønne gruppe, bliver ny næstformand i FH, såfremt Morten Skov Christiansen bliver valgt som formand. Samtidig har 3F stillet forslag om at gå op til tre næstformænd.

Dansk Metal bakker ligeledes op om, at Grønsund bliver næstformand, oplyser Dansk Metals formand, Claus Jensen, til Politiken.

Mona Striib siger, at FOA bakker op om Nanna Højlund og Flemming Grønsund som næstformænd. Dog opfordrer hun 3F til at trække forslaget tilbage om en tredje næstformand tilbage.

”Det skal vurderes på deres arbejde, hvordan det er gået, før vi tager stilling til det. Det handler om bedst mulig kvalitet til billigst mulige penge,” siger hun til Ritzau.

Der skal findes en ny formand, efter at Lizette Risgaard har trukket sig som følge af sager om upassende berøringer.

3F-formand Henning Overgaard siger i en pressemeddelelse, at FH står over for store udfordringer i de kommende år. Han mener, at Morten Skov Christiansen kan ”sætte retning for vores fællesskab”.

”Medlemmerne skal kunne se og mærke, at fagbevægelsen er relevant og tæt på deres hverdag og arbejdsliv,” siger Henning Overgaard.

Overgaard mener desuden, at Morten Skov Christiansen på ”forbilledlig vis” har ledt 3F igennem en svær tid og fremhæver desuden hans erfaring fra tiden som næstformand som en stor fordel.

Tidligere er der blevet spekuleret i, om forbundsformanden for Blik- og Rørarbejderforbundet, Henrik W. Petersen, ville stille op til FH-formandsposten.

Det har han dog afvist at have ambitioner om. Har andre det, er det muligt at melde sig som kandidat helt frem til den ekstraordinære kongres.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også