Cepos fyrer direktør efter 19 år

Martin Ågerup er blevet afskediget som direktør i tænketanken Cepos. Jes Brinchmann Christensen tager over. (Opdateret)
"Jeg fik 19 år i mit drømmejob, hvilket jeg er dybt taknemmelig over," lyder det fra Martin Ågerup i et opslag på X. | Foto: Katinka Hustad
"Jeg fik 19 år i mit drømmejob, hvilket jeg er dybt taknemmelig over," lyder det fra Martin Ågerup i et opslag på X. | Foto: Katinka Hustad
af ritzau og Frederik Timm Bentsen

Efter 19 år med Martin Ågerup i spidsen skifter den borgerlig-liberale tænketank Cepos ud i direktørstolen.

På det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, skriver Martin Ågerup selv, at Cepos’ bestyrelse har fredag afskedige ham.

“Cepos bestyrelse har i dag afskediget mig. Det skete i mindelighed: bestyrelsen ønsker at se, hvad en ny direktør kan udrette med Cepos. Det er fair nok. Jeg fik 19 år i mit drømmejob, hvilket jeg er dybt taknemmelig over. Stor tak til alle, især mine fantastiske medarbejdere,” lyder det fra Martin Ågerup i opslaget.

Bestyrelsen i tænketanken har udnævnt Jes Brinchmann Christensen som ny direktør, fermgår det af en pressemeddelelse fra Cepos. Han kommer fra en stilling som vicedirektør i Dansk Erhverv og har tidligere været særlig rådgiver for forhenværende erhvervsminister Brian Mikkelsen.

”Cepos er en central aktør, når der skal tænkes i nye politiske løsninger og frembringes viden. Jeg ser flere muligheder, der kan bidrage til at nå endnu bredere ud, og glæder mig meget til at tage fat i den videre udvikling af arbejdet med at udvikle vores samfund positivt med resten af organisationen,” lyder det fra den nytiltrådte direktør i meddelelsen.

Ifølge bestyrelsesformand Per W. Hallgren er tiden kommet til at Cepos’ virke skal udvikles og styrkes i den generelle politiske debat og i de bagvedliggende analyser, undersøgelser og forskning.

”Til at lede den indsats er valget faldet på Jes som ny direktør.”

Han påpeger, at Jes Brinchmann Christensen kommer med en ”stærk ledelsesbaggrund både fra dansk erhvervsliv og centraladministrationen”.

Den nye direktør tiltræder stillingen 1. november, hvor Martin Ågerup fratræder fra sin stilling.

Ågerup er en af stifterne af tænketanken, der blev grundlagt i 2004.

Bestyrelsesformand Per W. Hallgren takker også Martin Ågerup for hans store engagement siden tænketankens begyndelse.

”Hvis vi ser på dansk politik igennem de sidste 19 år, er der tydelige aftryk af det gode arbejde i mange vigtige politiske beslutninger. Det kan vi ikke takke Martin nok for,” siger bestyrelsesformand i Cepos i meddelelsen.

(Opdateret kl. 19:26 med citat fra opslag fra Martin Ågerup, der oplyser, at han er blevet afskediget)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også