Stephanie Lose vender tilbage som regionsrådsformand

Når Jakob Ellemann-Jensen gør comeback i Forsvarsministeriet 1. august, returnerer Lose til Region Syddanmark.
Fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V) taget til august tilbage til rollen som regionsrådsformand i Region Syddanmark. | Foto: Jonathan Damslund
Fungerende økonomiminister Stephanie Lose (V) taget til august tilbage til rollen som regionsrådsformand i Region Syddanmark. | Foto: Jonathan Damslund
AF RITZAU

Efter en periode som fungerende økonomiminister drager Stephanie Lose (V) hjem til sin post som regionsrådsformand i Region Syddanmark 1. august.

Det er regionsrådet i Syddanmark blevet orienteret om mandag, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Det har været forventningen, siden Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen meddelte, at han efter længere tids sygefravær vender tilbage til Christiansborg som forsvarsminister 1. august.

Lose vikarierer på nuværende tidspunkt for Troels Lund Poulsen (V). Han har været fungerende forsvarsminister, mens Ellemann har været væk.

6. februar skrev Jakob Ellemann-Jensen på Facebook, at han var nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Det bliver senere meldt ud, at han er ramt af stress.

I stedet blev Troels Lund Poulsen fungerende forsvarsminister, samtidig med at han skulle passe sin post som økonomiminister.

Stephanie Lose, som er næstformand i Venstre, skulle så stå i spidsen for Venstres organisation.

Men i begyndelsen af marts måtte de to Venstre-profiler bytte rundt på titlerne.

Troels Lund Poulsen havde brug for at ”dedikere mere af sin tid i Forsvarsministeriet”. Derfor blev Lose hentet til Christiansborg som fungerende økonomiminister.

11. maj meddelte Ellemann, at han igen er klar som både Venstres formand, forsvarsminister og vicestatsminister 1. august.

Dermed vender Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose tilbage til deres oprindelige poster.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også