PolicyWatch

Politikere lytter til forsikringsbranches bøn: Flertal klar til at se på et Ribers for svindlere

Et fælles skaderegister, som skal løse store problemer med forsikringssvindel, har stået på forsikringsselskabernes ønskeliste i mere end 20 år. Foreløbig har lovgivningen stået i vejen, men nu vil Dansk Folkeparti tage idéen op igen med justitsministeren, og flere andre partier er parate til at se på sagen.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

I dag er der frit slag for svindlere til at snyde flere forsikringsselskaber på én gang, uden at nogen af selskaberne opdager det. For modsat i Norge og Sverige findes der i Danmark ikke noget skaderegister, som kan give forsikringsselskaberne et overblik over anmeldte skader med det formål at bekæmpe svindel.

Svindlen koster hvert år selskaberne flere hundrede mio. kr. og medfører i sidste ende højere præmier til de lovlydige forsikringskunder. Derfor har branchen i årevis ønsket et dansk skaderegister, men foreløbig har lovgivningen stået i vejen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier