PolicyWatch

Borgmester jubler over trecifret millionpulje til Københavns erhvervsliv

Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er yderst tilfreds med, at der er blevet afsat 105 mio. kr. til erhvervslivet i København gennem de netop overståede budgetforhandlinger i kommunen.

Beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) er yderst tilfreds med, at der er blevet afsat 105 mio. kr. til erhvervslivet i København. | Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Fra næste år vil vilkårene for erhvervslivet i Københavns Kommune blive væsentligt forbedrede, da Borgerrepræsentationen efter sine forhandlinger om det kommunale budget i den forgangne uge har afsat et trecifret millionbeløb til erhvervslivet.

Det skriver Berlingske Business.

Det har været en mærkesag for beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), som da også er yderst tilfreds med udfaldet.

"Vi gik til forhandlingerne med ambitionen om at sætte 100 mio. kr. af til erhvervslivet, og det lykkedes, så vi er meget glade," siger hun til Berlingske Business, efter at forhandlingerne endte med, at der blev sat 105 mio. kr. af i budgettet for 2019.

Af et uddrag af posteringerne i det aftalte budget, som mediet har haft adgang til, fremgår det, at der blandt de 105 mio. kr. blandt andet er sat 4,5 mio. kr. af til "forbedret servicekultur – ekstern undersøgelse og processtøtte", 9,9 mio. kr. til "øget kendskab til Greater Copenhagen" og 12 mio. kr. til "Københavns strategiske erhvervspolitiske indsats".

Derudover er der afsat 53 mio. kr. til såkaldte key account managers, som skal fungere som bindeled mellem virksomhederne og kommunen.

Budgettet indebærer også afskaffelse af byggesagsgebyret, hvor virksomheder selv skulle betale time for time af deres byggesagsbehandling, hvilket Cecilia Lonning-Skovgaard estimerer svarer til 40-50 mio. kr. årligt.

Venstre i København vil bruge 100 millioner på at hjælpe virksomheder 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier