PolicyWatch

Nationalbanken: Realkreditinstitutter skal polstres bedre for at komme gennem ny krise

Ifølge direktør i Nationalbanken har realkreditinstitutterne ikke penge nok til selv at overleve en ny finanskrise, uden at staten skal give en hjælpende hånd. Det skriver DR Nyheder.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen

Lars Rohde, direktør i Nationalbanken, vurderer overfor DR Nyheder, at realkreditinstitutterne ikke vil kunne klare sig gennem en ny finanskrise, med mindre staten hjælper til økonomisk. Han opfordrer branchen til at polstre sig bedre, også selvom det skulle betyde, at institutterne hæver gebyrerne på boliglån.

Han påpeger over for public service-stationen, at der efter finanskrisen er kommet flere krav til, hvor meget kapital bankerne skal have for at sikre, at de kan komme igennem en eventuel krise uden statens hjælp.

"Vi mener stadig, der er et udestående om, hvordan vi sikrer, at realkreditinstitutterne kan afvikles på samme måde som banker," siger Lars Rohde til DR Nyheder.

Ifølge Nationalbankens regnestykke vil det koste kunderne mellem 200 kr. og 1000 kr. ekstra om året i bidragssatser for hver lånt million, hvis realkreditinstitutterne hæver gebyrerne for at polstre sig bedre. En forsikringspræmie, der er værd at betale, siger Nationalbankdirektøren til DR.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, FinansWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier