PolicyWatch

Frihandelsaftale kan løfte Danfoss gevaldigt

Udsigterne til en frihandelsaftale mellem EU og Mercosur er gode nyheder for Danfoss, der forventer, at det vil være med til at accelerere selskabets aktiviteter og vækst i regionen.

Foto: PR Danfoss

Efter næsten 20 års forhandlinger ser det ud til, at der er en handelsaftale mellem EU og Mercosur-blokken på vej. Det glæder den adm. direktør i Danfoss, Kim Fausing, der forventer, at det vil sætte skub i selskabets aktivitet i regionen.

Det skriver Børsen.

"En handelsaftale giver økonomisk vækst, og økonomisk vækst skaber positivt miljø for forbrugere, og det skaber godt momentum i økonomien generelt set. Det er første side i enhver nationaløkonomibog. Jeg skal ikke gøre mig til specialist på det her, men jeg kan i hvert fald se, hvad der virker," siger Kim Fausing til avisen og fortæller, at handelsaftalen for Danfoss vil fungere mere som en accelerator end en døråbner.

Kort fortalt så tæller Mercosur landene Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay. Her vil en handelsaftale mellem EU og landene blandt andet gøre op med Brasiliens importtoldsatser, der er op til 20-30 pct.

Dette vil ifølge avisen kunne løfte omsætningen i Danfoss med knap 2 mia. kr. i hele Latinamerika inklusiv Mexico.

Denne artikel er leveret af vores søstersite EnergiWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier